podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zgradba bruseljskega letališča kljub poškodbam stabilna

Deli na:
Zgradba bruseljskega letališča kljub poškodbam stabilna

Foto: Getty Images

Oblasti so po pregledu v torkovih terorističnih napadih poškodovanega dela zgradbe bruseljskega letališča sporočile, da je stabilen. Preverile bodo, ali je v poslopje mogoče namestiti začasna mesta za prijave potnikov za lete. V soboto so z letališča Zaventem sicer sporočili, da ga ne bodo odprli pred torkom, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so pojasnile oblasti, na letališču po torkovih bombnih napadih še vedno potekajo obnovitvena dela, prav tako pa uvajajo nove varnostne ukrepe.

"Skupina inženirjev, tehnikov in neodvisnih zunanjih strokovnjakov je, ko so preiskovalci zapustili terminal, v soboto zvečer opravila prvo analizo škode, ki so jo povzročile eksplozije. Analiza je pokazala, da sta tako glavna kot povezovalna zgradba, namenjena pregledu potnikov in prtljage, stabilni," so sporočili z letališča.

V soboto so oblasti sporočile, da bruseljsko letališče začenja s pripravami za delno vpeljavo potniškega prometa ter uvedbo novih varnostnih ukrepov na belgijskih letališčih, ki jih je določila zvezna vlada.

Za kakšne varnostne ukrepe gre, za zdaj ni jasno, je bilo pa letališče takoj pa torkovih napadih deležno ostrih kritik na račun blage varnosti, kjer ni sistematičnega preverjanja potnikov, ki vstopajo v avlo za odhode.

V torkovih napadih na bruseljskem letališču Zaventem ter postaji podzemne železnice Maelbeek je bilo ubitih 31 ljudi, več kot 300 je bilo ranjenih.

Velikonočni vikend je običajno eden najbolj obremenjenih v letu, saj se več tisoč ljudi odloči odpotovati iz Bruslja. Po napadih so letalske družbe preusmerile svoje lete na regionalna letališča ali celo v sosednje države, kot sta Nemčija in Nizozemska.