boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Že 44 žrtev bombnega napada v Istanbulu

Deli na:
Že 44 žrtev bombnega napada v Istanbulu

Foto: Getty Images

Turški minister za zdravje Recep Akdag je danes sporočil, da se je število žrtev dveh eksplozij pred nogometnim stadionom v Istanbulu povzpelo na 44.

Po najnovejših podatkih je bilo v sobotnih napadih ubitih 36 policistov in osem civilistov, poroča turška tiskovna agencija Anadolu.

V sobotnem napadu je celica kurdskih skrajnežev Sokoli svobode Kurdistana (TAK), ki je prevzela odgovornost za napad, najverjetneje ciljala policiste, ki so še ostali na prizorišču po koncu nogometne tekme med Besisktasem in Bursasporjem. Do eksplozij je prišlo približno dve uri po tekmi in navijači so k sreči stadion večinoma že zapustili.

Najprej je pred stadionom eksplodiral avtomobil bomba, manj kot minuto zatem pa se je v bližnjem parku sredi gruče policistov razstrelil še samomorilski napadalec. Po sedanjih podatkih je bilo v napadih ubitih 36 policistov in osem civilistov, ranjenih pa okoli 160 oseb.

Iz skupine TAK so v nedeljo sporočili, da sta v tem napadu umrla dva njihova borca, ni pa jih označila za samomorilska napadalca.

Skupina TAK se je pred časom odcepila od v Turčiji prepovedane Kurdske delavske stranke (PKK), proti kateri vlada v Ankari na jugovzhodu države od julija izvaja silovito ofenzivo. Spopadi so se razširili tudi na sirsko stran meje. Skupina TAK na drugi strani vrača z vse bolj smrtonosnimi napadi.