stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

ZDA so podpredsednika Venezuele obtožile, da je trgovec z mamili

Deli na:
ZDA so podpredsednika Venezuele obtožile, da je trgovec z mamili

Foto: Profimedia

ZDA so novega podpredsednika Venezuele Tarecka El Aissamija v ponedeljek označile za velikega trgovca z mamili ter proti njemu uvedle sankcije.

ZDA El Aissamiju očitajo, da je v času, ko je bil venezuelski notranji minister in guverner zvezne države Aragua, omogočal, ščitil in nadzoroval velike pošiljke droge iz Venezuele v Mehiko in ZDA.

S sankcijami so ZDA zamrznile premoženje venezuelskega podpredsednika v ZDA in mu prepovedale vstop v državo. ZDA so sankcije uvedle tudi proti bogatemu venezuelskemu poslovnežu Samarku Bellu, ki so ga označile za El Aissamijevega glavnega sodelavca, in proti trinajstim podjetjem v petih državah, ki so v njegovi lasti, poročajo tuje tiskovne agencije.

El Aissamiju, ki je podpredsednik Venezuele postal 4. januarja, naj bi venezuelski mamilarski kralj Walid Makled Garcia plačeval za zaščito pošiljk mamil ter usklajeval trgovino z mamili z vplivnim mehiškim kartelom Los Zetas. Sodeloval naj bi tudi s kolumbijskimi trgovci z mamili.

Ameriško ministrstvo za finance je v ponedeljek sporočilo, da so sankcije proti 42-letnemu El Aissamiju posledica večletne preiskave ter niso povezane z njegovim nedavnim napredovanjem na položaj podpredsednika države. "Ne gre za politično, diplomatsko ali ekonomsko sporočilo. Gre za mednarodno trgovino z mamili," je novinarjem dejal predstavnik ministrstva.

Premoženje, ki so ga venezuelskemu podpredsedniku in poslovnežu zamrznili v ZDA, naj bi bilo vredno več deset milijonov dolarjev, med drugim naj bi šlo za zasebno letalo ter več luksuznih stanovanj v Miamiju.