Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

ZDA Rusijo obtožile podpiranja poskusa državnega udara v Črni gori

Deli na:
ZDA Rusijo obtožile podpiranja poskusa državnega udara v Črni gori

Foto: YouTube

Črnogorsko posebno tožilstvo je obtožilo ruske državne organe, da so poskušali strmoglaviti vlado, s čimer naj bi preprečili vstop Črne gore v zvezo Nato.

ZDA so včeraj odprle novo fronto v že tako napetih odnosih z Rusijo. V Beli hiši namreč trdijo, da so videli kredibilna poročila, da je Rusija podprla poskus državnega udara v Črni gori med oktobrskimi parlamentarnimi volitvami.

"Zelo smo zaskrbljeni glede ruskega vmešavanja v oktobrske volitve v Črni gori, vključno z verodostojnimi poročili o ruski podpori poskusu napada na vlado na volilni dan," je dejal visoki predstavnik ameriške administracije.

Črnogorsko posebno tožilstvo je obtožilo ruske državne organe, da so poskušali strmoglaviti vlado, s čimer naj bi preprečili vstop Črne gore v zvezo Nato. Črnogorski premier Duško Marković je včeraj napovedal, da bodo ta teden vložene obtožnice v zvezi s poskusom državnega udara.

Ameriški predsednik Donald Trump je v torek potrdil vstop Črne gore v Nato, včeraj pa je v Beli hiši sprejel generalnega sekretarja zavezništva Jensa Stoltenberga.

Trump, ki med predvolilno kampanjo ni skrival naklonjenosti do ruskega predsednika Vladimirja Putina, je v zadnjem času zaostril retoriko do Rusije, predvsem zaradi njene podpore sirskemu predsedniku Bašarju al Asadu.