Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zasilen pristanek letala v Moskvi terjal življenja

Deli na:
Zasilen pristanek letala v Moskvi terjal življenja

Foto: Reuters

Letalska nesreča letala tupoljev Tu-204 na moskovskem letališču Vnukovo je danes po zadnjih podatkih terjala najmanj štiri smrtne žrtve. Štiri osebe so poškodovane, med njimi so trije člani posadke, ki so v kritičnem stanju, poroča ruska tiskovna agencija Itar-Tass.

Na krovu letala, ki je ob zasilnem pristanku zapeljalo s pristajalne steze in zagorelo, je bilo po informacijah Itar-Tass osem članov posadke. Eden od njih naj bi po podatkih ruskega ministrstva za izredne razmere nesrečo preživel brez poškodb.

Letalo je sicer prebilo varnostno ograjo, ki ločuje območje letališča od bližnje avtoceste, ter razpadlo na več delov. Del letala je padel na cesto.

Na kraj nesreče so se že odpravili predstavniki ruskega odbora za letalstvo (MAC), ki bodo opravili preiskavo nesreče. Ruske oblasti pa so že oblikovale posebno komisijo, ki bo preučila nesrečo. Zaenkrat je znano le, da se je nesreča zgodila ob rahlem sneženju, prve ugotovitve komisije pa naj bi kazale na krivdo pilota.

Tu-240 je letalo z dvema motorjema, namenjeno poletom na srednje dolge proge in lahko prevaža okoli 210 potnikov. Ponesrečeno letalo je bilo v lasti ruske letalske družbe Red Wings in naj bi se po nekaterih informacijah vračalo s Češke.

Letališče Vnukovo leži na južnem obrobju Moskve in je eno od njenih treh mednarodnih letališč. Po nesreči so delno zaprli avtocesto, vsa letala, ki bi morala pristati na letališču Vnukovo, pa so preusmerili na ostali moskovski letališči Šeremetjevo in Domodedjevo.