sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zajedljivi ameriški Slovenci o Melanii Trump: Ste prepričani, da je Slovenka?

Deli na:
Zajedljivi ameriški Slovenci o Melanii Trump: Ste prepričani, da je Slovenka?

Foto: Getty Images

Kaj Slovenci v Združenih državah Amerike pravijo o svoji rojakinji Melanii Trump, je zanimalo kanadsko revijo Maclean’s. Novinar je je ob velikonončni maši v Baziliki narodnega svetišča Brezmadežnega spočetja v Washingtonu zbrane Slovence povprašal za mnenje o morebitni prvi dami ZDA in objavljeni komentarji niso bili najbolj laskavi.

"Ste prepričani, da je Slovenka," je novinarja vprašala Suzanna Dawyot, ki meni, da večina Slovenk ni poseben privlačnih. Fotografije slovenskih misic je namreč nikoli niso navdušile, zato očitno dvomi v slovenskost Melanije Knavs

Meta Žebot je na vprašanje, kaj si misli o možnosti, da bi ZDA imele slovensko prvo damo, simulirala bruhanje. Odvisno od tega, s kom pride v Belo hišo, je dejala Žebotova. "Ne če pride s Trumpom." Po njenem je tudi premalo zgovorna. "če bi bila res Slovenka, je ne bi mogli utišati."

Novinar v članku poudarja lepoto Melanie in izpostavlja, da zelo redko govori v javnosti. Obregne se ob njeno makenensko kariero, ki naj bi bila bolj neopazna, dokler ni spoznala Trumpa.

Članek navaja tudi neavtorizirano biografijo Melanie, ki sta jo izdala Bojan Požar in Igor Omerza (Melania Trump, The Inside Story), ki se prodaja kot zgodba o poti od slovenske komunistične vasi do Bele hiše. "Melania ni bila nikoli posebej bistra študentka," je izbran citat iz knjige. Maclean’s spomni tudi na "incident" iz Trumpovega resničnostnega šova Vajenec, ko ji je eden od tekmovalcev dejal, da je imela veliko srečo, da je spoznala Donalda. "In on ni imel sreče?" mu je zabrusila.