Svet

(VIDEO) V Španiji prijeli bando Slovencev in Srbov, ki so ropali podjetja

Deli na:
(VIDEO) V Španiji prijeli bando Slovencev in Srbov, ki so ropali podjetja

Foto: Guardia Civil

Španski portal Europa Press poroča, da so v Madridu aretirali osmerico slovenskih in srbskih državljanov, starih med 39. in 49. let, ki so se specializirali za tatvine v madridskih podjetjih.

Preiskava se začela septembra, ko je že nekaj časa naraščalo število nenavadnih tatvin v poslovnih conah na območju Madrida. Tatvino so nepridipravi izvedli tako, da so se povzpeli na streho, jo na nekaterih mestih preluknjali, dokler niso naši varnega mesta, ki ga alarmni sistem ni pokrival. Nato so se po trebuhu plazili po stopnicah in hodnikih ter iskali plen. Europa Press poroča, da se to imenuje „mesarska metoda“, zato so tudi tatove poimenovali za „mesarje“.

Tatovi so odnašali predvsem denar, pa tudi drugo elektronsko opremo. Policija meni, da je skupina „mesarjev“ odgovorna za vsaj 30 tatvin na območju Pinta, Algeta, San Martina in Fuenlabrada.

Policija jim je prišla na sled in akcijo „Cerbero Zastava“ izvedla 15. novembra na petih naslovih v Madridu, kjer so nepridipravi stanovali. Zasegli so 15.000 evrov gotovine, specialno orodje, ponarejene dokumente ter nakradeno računalniško opremo.

Vse vpletene so pridržali.

Kako so tatove posnele kamere v podjetjih, si lahko ogledate TUKAJ.

Spodnji posnetek na You Tubu prikazuje akcijo policistov.