Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

VIDEO: Trump in Macron tekmujeta, kdo močneje stisne roko

Deli na:
VIDEO: Trump in Macron tekmujeta, kdo močneje stisne roko

Foto: Profimedia

Francoski predsednik Emmanuel Macron je včeraj uspešno prestal "jekleni" stisk roke ob pozdravu z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Da je šlo za resničen "ročni spopad", so ujele tudi kamere - voditelja sta stiskala zobe, členki prstov so jima pobledeli, obraz se jima je napel. "Vajo" sta potem ponovila še na vrhu Nata.


Trump je znan po svojevrstnem stisku rok, ki ga pogosto kombinira tudi s potegom roke, da tako vrže svojo "žrtev" iz ravnotežja. A 39-letni francoski predsednik je bil na to očitno pripravljen, ko sta se včeraj še pred vrhom Nata sestala na ameriškem veleposlaništvu v Bruslju.

Med nastavljanjem kameram ob začetku je Macron Trumpu vračal stisk roke. Usta je stisnil in vračal srepeč pogled Američanu. Členki prstov so jima že bledeli, stiskala sta zobe, obraz se jima je napenjal, dokler nista končno popustila. Zatem sta se odpravila na hitro delovno kosilo s telečjim filejem in musom iz belgijske čokolade, opisuje francoska tiskovna agencija AFP.

A to še ni bilo konec njunega "spopada" v stisku rok. Kasneje sta se ob začetku vrha Nata sredi klepeta med voditelji 28 članic zavezništva znova rokovala. In Macron je tudi tokrat uspešno prestal "preizkušnjo", dodaja AFP.