tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Veliki Britaniji preprečili atentat na Mayevo

Deli na:
V Veliki Britaniji preprečili atentat na Mayevo

Foto: Profimedia

Britanske obveščevalne službe so letos preprečile devet terorističnih napadov, tudi atentat na premierko Thereso May, je ponoči poročala britanska televizija Sky News, ki jo povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Napadalci so po navedbah televizije nameravali najprej z razstrelivom napasti rezidenco premierke na Downing Streetu, zatem pa izvesti še atentat na Mayevo.

Britanski mediji poročajo, da so v zvezi s tem že prijeli dva moška, ki naj bi ju danes privedli pred preiskovalnega sodnika. Britanske oblasti še niso komentirale poročanja medijev.

Po navedbah britanskega BBC je 20-letni Naa'imur Zakariyah Rahman iz severnega Londona obtožen, da je nameraval z bombo razstreliti zavarovani vhod pred Downing Streetom 10, nato pa z nožem napasti premierko. Terorističnega dejanja je obtožen tudi Mohammed Aqib Imran, 21-letnik iz Birminghama. Oba so 28. novembra prijeli pripadniki britanskih protiteroističnih enot.

Nekaj ur pred poročanjem medijev o načrtovanem atentatu na Mayevo je vodja britanske obveščevalne službe MI5 Andrew Parker sporočil, da so v minulih 12 mesecih v državi preprečili skupno devet terorističnih napadov. Podrobnosti ni navedel.

V govoru pred nekaj tedni je Parker poudaril, da je grožnja islamskih teroristov v Veliki Britaniji večja kot kadarkoli doslej.

Velika Britanija je bila sicer letos že petkrat tarča terorističnih napadov. V napadih v Manchestru in Londonu je umrlo skupno 36 ljudi.