Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Splitu napadena tudi japonska turistka

Deli na:
V Splitu napadena tudi japonska turistka

Foto: Arhiv Reporterja

Medtem ko hrvaška policija še vedno rešuje umor turistke iz Mehike, ki je bila avgusta napadena v splitskem parku Marjan, je tudi 26-letna turistka z Japonske v pismu zahvale svoji gostiteljici v Splitu omenila, da je bila pred dnevi v tem parku žrtev neznanega napadalca, danes na svoji spletni strani poroča Slobodna Dalmacija.

"Zjutraj sem odšla v Marjan. Ujel me je čuden starejši moški, bila sem prestrašena," je 26-letna Japonka v angleškem jeziku zapisala v pismu, v katerem se je za storitve zahvalila lastnici apartmaja, v katerem je bivala med obiskom v Splitu. Slobodna Dalmacija je objavila kopijo pisma, o katerem je lastnica apartmaja obvestila hrvaško policijo.

Hrvaški mediji so napad na Japonko takoj povezali z umorom 31-letne Selene Margarit Graciano Macedo iz Mehike, ki se je zgodil 22. avgusta. Hrvaška policija tudi dober mesec dni po zločinu morilca še ni našla.

Podobno kot Macedova je bila tudi japonska turistka sama na sprehodu v Marjanu, napadena pa je bila sredi belega dne. Policija poskuša priti v stik z Japonko in dobiti več informacij o napadu, ki se je zgodil pred osmimi dnevi, saj dekle v pismu ni natančno opisalo dogodka.


"Možno je, da primera nista povezana, so pa podobnosti dovolj očitne, da bi policija novo sled morala upoštevati skrajno resno," ocenjuje splitski časnik.

Ob tem spominja, da so od letošnje pomladi zabeležili štiri podobne napade na ženske, tisti na Macedovo pa je bil usoden. Njeno truplo so našli v plitvi jami, prekriti z vejami, na manj obiskanem delu parka.

Hrvaška policija je na kraju umora Mehičanke našla dele njene obleke in obutev ter nahrbtnik s krvavimi oblačili, odkrila pa je tudi sledi pretepa z napadalcem. Preiskavo so razširili tudi na Srbijo, a se je izkazalo, da ta sled ni bila prava.

Policija ne izključujejo možnosti, da je morilec človek s psihičnimi težavami, ki ni imel posebnih motivov za napade na ženske. Gre tudi za človeka, ki v preteklosti verjetno ni storil podobnih zločinov, saj prstni odtisi in sledi DNK s kraja zločina ne ustrezajo vzorcem iz policijskih evidenc, so ocene policije povzeli hrvaški mediji.