GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Slonokoščeni obali v stampedu na desetine smrtnih žrtev

Deli na:
V Slonokoščeni obali v stampedu na desetine smrtnih žrtev

Foto: Reuters

V Abidjanu, največjem mestu Slonokoščene obale, je ob praznovanju novega leta v stampedu življenje izgubilo več kot 60 ljudi, več kot 200 pa jih je bilo ranjenih. Zaradi pomanjkanja zalog krvi v osrednji bolnišnici zdravniki pričakujejo, da bo število žrtev še naraslo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Direktor bolnišnice Patrice Kouakou je dejal, da so ranjene z lažjimi poškodbami že odpustili, v bolnišnici pa je ostalo še okoli 50 težje poškodovanih.

Povprečna starost žrtev je 18 let, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "To je resnična tragedija. Vsi smo v šoku," je dejal predsednik države Alassane Ouattara, ki je obiskal kraj tragedije. Napovedal je, da bodo razglasili dan žalovanja.

Minister za mlade Alain Lobogno pa je obiskal bolnišnico in izrazil sožalje svojcem žrtev ter ljudi pozval k darovanju krvi.

Do stampeda je prišlo blizu stadiona v administrativni četrti mesta med množico ljudi, ki se je včeraj okoli 2. ure zjutraj po lokalnem času po ognjemetu odpravljala domov. Na stadionu je bilo pred tem po uradnih podatkih več kot 50.000 ljudi. Mnoge so poteptali do smrti, drugi pa so se zadušili, je dejal vodja gasilcev v mestu Isa Sako za RTI.

Vzrok za stampedo še ni znan, minister za varnost Hamed Bakayoko pa je dejal, da nesrečo preiskujejo. Nek predstavnik policije je dejal, da je do stampeda prišlo, ko sta se srečala dva velika toka ljudi, ki sta prihajala iz nasprotne smeri.