Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemski izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Parizu poteka obsežna protiteroristična operacija

Deli na:
V Parizu poteka obsežna protiteroristična operacija

Foto: Arhiv Reporterja

V pariškem predmestju Argenteuil danes poteka obsežna protiteroristična operacija. Varnostne sile po poročanju francoskih medijev opravljajo hišne preiskave, območje preletava helikopter. Preiskava naj ne bi bila povezana z zadnjim napadom v Nici. Po navedbah medijev naj bi v operaciji aretirali 20 ljudi.

Preiskave potekajo na dveh lokacijah, v bližini mošeje in islamske knjižnice. V obeh primerih po pisanju časnika Le Parisien preiskujejo družini.

Kot je za tiskovno agencijo Reuters zatrdil neimenovani predstavnik tožilstva, preiskava ni povezana z nedavnim napadom v Nici, kjer je napadalec s tovornjakom na državni praznik zapeljal v množico in ubil 84 ljudi.

Po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug, ki se sklicuje na spletno stran iTele, policija v operaciji doslej ni našla niti eksploziva niti orožja. So pa prijeli 20 ljudi.

Tokratna operacija v Argenteuilu ni prva v tem predmestju severozahodno od Pariza, kjer živi okoli 100.000 ljudi. Marca je policija tam aretirala Redo Kriketa, terorističnega osumljenca, ki naj bi bil v zadnji fazi priprav novega napada na Francijo in je povezan z Abedlhamidom Abaaoudom, idejnim vodjo terorističnih napadov v Parizu novembra lani.