državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V morju pred Aleksandrijo našli razbitine letala EgyptAir

Deli na:
V morju pred Aleksandrijo našli razbitine letala EgyptAir

Foto: Getty Images

Egiptovska vojska je danes potrdila, da je v Sredozemskem morju pred obalo Aleksandrije našla razbitine pogrešanega letala družbe EgyptAir, ki je izginilo v četrtek s 66 ljudmi na krovu.

Razbitine so našli približno 290 kilometrov severno od Aleksandrije, je egiptovska vojska zapisala v sporočilu za javnost, ki ga je objavila na svojem uradnem profilu na družbenem omrežju Facebook.

Našli so tudi osebne predmete nekaterih potnikov, so še zapisali v tem sporočilu, kot povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Grški obrambni minister Panos Kamenos je kasneje za grške medije povedal, da so egiptovske iskalne ekipe odkrile del telesa, osebne predmete potnikov in letalske sedeže. "Pred nekaj urami so nas egiptovske oblasti obvestile, da so na območju iskanja odkrili del telesa, dva sedeža in enega ali več kosov prtljage," je povedal Kamenos.

Po njegovih besedah naj bi tudi drugo letalo, ki sodeluje v iskanju, domnevno našlo predmete na drugem območju, a za zdaj še ni potrditve, ali pripadajo strmoglavljenemu letalu.

Tudi iz letalske družbe EgyptAir so sporočili, da so iskalne ekipe našle dele teles ter dodatne razbitine letala, v katerih so bili tudi sedeži ter osebni predmeti in prtljaga potnikov, navaja dpa.

Iskanje pa bi lahko v prihodnjih dneh oviralo slabo vreme, ki je napovedano za območje nad Sredozemskim morjem, je danes sporočila grška meteorološka služba.

Satelit Evropske vesoljske agencije je v četrtek na gladini morja približno 40 kilometrov jugovzhodno od kraja, kjer naj bi letalo strmoglavilo, zaznal naftni madež. "Ni zagotovila, da naftni madež pripada pogrešanemu letalu," so danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP poudarili v agenciji. Madež se razteza na dolžini dveh kilometrov, so še sporočili.

Letalo tipa airbus A320 je bilo na poti iz francoskega glavnega mesta Pariz v egiptovsko prestolnico Kairo, ko je v četrtek ponoči izginilo z radarjev nad Sredozemskim morjem. Vzrok strmoglavljenja še ni znan.

Po informacijah virov blizu ministrstva, pristojnega za letalstvo, se je danes v Kairu srečala strokovna skupina za preiskavo vzrokov nesreče, ki naj bi jo vodila služba za preiskovanje letalskih nesreč. V skupini pa naj bi sodelovali tudi francoski strokovnjaki, piše dpa.