Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V morju našli ženski trup brez glave pogrešane švedske novinarke

Deli na:
V morju našli ženski trup brez glave pogrešane švedske novinarke

Kim Wall je delala prispevek o podmornici Nautilus. Njen lastnik Peter Madsen jo je povabil na kratko vožnjo. - Foto: Tom Wall

Danska policija je danes sporočila, da ženski trup brez glave, ki so ga našli v morju, pripada pogrešani švedski novinarki Kim Wall, za katero domnevajo, da je umrla na doma izdelani podmornici danskega izumitelja Petra Madsena.

Kot je povedal glavni preiskovalec Jens Moller Jensen, se DNK s trupa ujema z vzorcem z glavnika in zobne ščetke novinarke.

Jensen je razkril, da je bil trup obtežen s kovino, domnevajo, da zato, da ne bi mogel priplavati na površje. Dodal je, da so bili njeni udi in glava namerno odrezani, poročajo tuje tiskovne agencije.

Wallovo so zadnjič videli živo 10. avgusta, ko je šla z Madsenom na izlet z njegovo podmornico.

Ker se novinarka z izleta ni vrnila, je njen partner naslednji dan prijavil njeno izginotje. Isti dan se je podmornica potopila, Madsena pa so rešili v morju med Dansko in Švedsko. Policija domneva, da je Madsen namerno potopil plovilo.

46-letni Madsen, ki je zasnoval in izdelal 40-tonsko podmornico, je od 12. avgusta v priporu in je obtožen uboja iz malomarnosti. Sprva je trdil, da je Wallovo odložil blizu Koebenhavna, kasneje pa je priznal, da je umrla v nesreči in da je njeno truplo "pokopal" v morju.

V podmornici, ki so jo dvignili na površje, so našli sledove krvi, ki se ujemajo z DNK Wallove.

Njene posmrtne ostanke so našli v ponedeljek na plaži južno od Koebenhavna. Jansen ni želel ugibati o vzroku smrti, je pa dejal, da je obdukcija v teku. Policija medtem išče še preostale dele njenega trupla.

Samostojna novinarka, ki je pisala za Guardian, New York Times in South China Morning Post, je pisala zgodbo o Madsenu in njegovi podmornici Nautilus, ki jo je zgradil leta 2008 s pomočjo sredstev, zbranih preko interneta.