gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Mehiki našli okoli 200 migrantov, stlačenih v tovornjaku

Deli na:
V Mehiki našli okoli 200 migrantov, stlačenih v tovornjaku

Prototipi zidu, ki naj bi ga postavili na mehiško-ameriški meji. - Foto: Reuters

V Mehiki so v soboto pridržali okoli 300 migrantov iz srednje Amerike, ki so jih hoteli pretihotapiti v ZDA brez vode in hrane.

Največjo skupino skoraj 200 migrantov, med katerimi je bilo veliko otrok, so našli stlačene v tovornjaku brez ustreznega zračenja, vode in hrane, so sporočile oblasti.

Skupino 200 migrantov iz Gvatemale, Hondurasa in Salvadorja je mehiška policija slučajno našla v tovornjaku, ki ga je ustavila v kraju Tamaulipas na severovzhodu Mehike tik pred ameriško zvezno državo Teksas, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med njimi je bilo tudi veliko otrok, 55 jih je bilo s starši ali drugimi svojci, 24 pa jih je bilo na nevarni poti brez spremstva.

Pred tednom dni so sicer v Mehiki prijeli 174 migrantov iz srednje Amerike, ki so hoteli nezakonito prečkati mejo z ZDA.

Mednarodna nevladna organizacija za človekove pravice Amnesty International je nedavno poročala, da Mehika več tisoč migrantov iz srednjeameriških držav deportira nazaj v domovine, ne da bi upoštevali njihovo morebitno pravico do mednarodne zaščite, do katere so upravičeni v primeru gonje organiziranega kriminala proti njim.

Države t.i. severnega trikotnika - Salvador, Gvatemala in Honduras - so med najbolj nasilnimi deli sveta zunaj vojnih območij zaradi trgovine z orožjem in mamili. So tudi glavni vir migrantov, ki želijo priti v ZDA, kjer pa želi predsednik Donald Trump zmanjšati tako zakonito kot nezakonito priseljevanje.