sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Londonu po izvolitvi muslimana za župana na avtobusih že napisi Slava Alahu

Deli na:
V Londonu po izvolitvi muslimana za župana na avtobusih že napisi Slava Alahu

Foto: YouTube

Potem ko je bil za novega londonskega župana izvoljen deklarirani musliman Sadiq Khan, so se na legendarnih londonskih dvonadstropnih avtobusih pojavili oglasi z napisom »Slava Alahu« (Subhan Allah) - Britanski Daily Mail piše, da so podobni plakati načrtovani tudi v javnem prometu v Manchestru, Leicestru, Birminghamu in Bradfordu - Angleži se torej že klanjajo novemu gospodarju – muslimanom.

Oglasi za islamsko humanitarno organizacijo Islamic Relief so presenetili staroselce v Londonu. Pričakovali so, da se bo London, ki so ga levičarji (laburisti) zdaj pahnili v roke militantne vere, začel spreminjati in da bo postal še bolj muslimanski, niso pa si mislili, da bodo javne službe tako hitro pokleknile pred najbolj nasilno vero v zgodovini človeštva, še manj pa da bodo na avtobusih oglaševali Alaha. Napis »Slava Alahu« je namreč povsem verska vsebina, Khan pa sam pravi, da prakticira islam in moli petkrat na dan. Zadeva je še bolj čudna in v nebo vpijajoča, saj je bil okoli zadnjega božiča oglas za »Gospodovo molitev« prepovedan, češ da gre za versko vsebino.

Simon Calvert, iz Inštituta za krščanstvo, je izjavil, da oglas za Alaha očitno pomeni začetek nekega novega obdobja večjih izzivov za kristjane in za njihovo vero, saj se zdi, da so kristjani v svojih državah postali nezaželene osebe. Nekdanja poslanka konzervativcev Ann Widdecombe pa je dejala, če je dovoljeno oglaševati vse vere, naj bo to dovoljeno tudi kristjanom.

Andrea Williams, kristjanka in direktorica krščanske organizacije, je menila, da je dovoljenje za muslimanski oglas in prepoved krščanskega oglasa izraz nove politične korektnosti. »Velika Britanija je krščanska država in tudi kristjani moramo najti svoj glas«. Dodala je, če so dovoljeni islamski oglasi, bi morali biti krščanski toliko prej.

V organizaciji Islamic Relief so povedali, da z oglasi pomagajo zbirati sredstva za žrtve vojn v Siriji. Priznali pa so, da skušajo pokazati islam v pozitivni luči, toda staroselci so prepričani, da so muslimani hoteli pokazati, kdo je zdaj v Londonu gospodar. Celotna oglaševalska kampanja v Londonu bo stekla 23. maja, edini ki ima pristojnost, da jo prepove, je prav Khan, musliman. Spomin še ni zbledel, kako je zdaj že nekdanji župan Boris Johnson leta 2012 posegel v podobno humanitarno kampanjo krščanske skupnosti. Londončani zdaj čakajo odločitev Khana, bojijo pa se, da se britanska prestolnica z novim županom poslavlja od zahodnih civilizacijskih norm.