stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Londonu na vlaku našli sumljiv paket; policija s paralizatorjem nad osumljenca

Deli na:
V Londonu na vlaku našli sumljiv paket; policija s paralizatorjem nad osumljenca

Foto: Arhiv Reporterja

Britanska protiteroristična policija je včeraj v povezavi s sumljivim paketom, ki so ga v četrtek našli na vlaku na postaji londonske podzemne železnice North Greenwich, aretirala 19-letnika, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Osumljenca so prijeli v severnem delu britanskega glavnega mesta, pri tem pa so uporabili električni paralizator, je sporočila britanska policija.

Sumljiv paket, ki so ga našli in uničili v četrtek zjutraj, medtem preiskujejo forenziki. Preiskavo, zaradi katere so zaprli postajo North Greenwich, pa je začela tudi protiteroristični policija. V okolici postaj so poostrili varnost, medtem ko podzemna železnica je obratovala normalno.

Postaja, na kateri so paket našli, sicer vodi tudi do koncertne dvorane O2, ki sprejme 20.000 obiskovalcev. V četrtek zvečer pa je gostila kanadsko rock skupino Nickelback.

Londonski župan Sadiq Khan je pohvalil "izjemno profesionalnost" varnostnih sil, ki "so situacijo razrešile hitro in (...) brez da bi bil kdo ranjen", navaja AFP.

Stopnja teroristične grožnje je sicer v Veliki Britaniji že od avgusta 2014 na drugi najvišji, kar pomeni, da je napad zelo verjeten. Letos poleti so na londonske ulice poslali dodatnih 600 policistov, kar so napovedali že po terorističnih napadih v Parizu novembra lani. Na ulicah britanskega glavnega mesta je tako 2800 policistov.