kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Libiji aretirali očeta in brata manchesterskega napadalca

Deli na:
V Libiji aretirali očeta in brata manchesterskega napadalca

Foto: Profimedia

V Libiji so aretirali očeta in brata Salmana Abedija, za katerega sumijo, da je v ponedeljek zvečer izvedel napad po koncertu v Manchestru.

Aretacijo so potrdili njuni sorodniki in varnostni viri. Zvečer je britanska policija sporočila, da so v Manchestru prijeli še šesto osebo, neimenovano žensko.

Kot je povedal eden od sorodnikov, ki ni želel biti imenovan, je obveščevalna služba v torek aretirala Hashema Abedija, ki se je tako kot njegov starejši brat Salman rodil v Veliki Britaniji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predstavnik libijske policije je povedal, da je bil aretiran tudi oče domnevnega napadalca Ramadan Abedi. Dejal je še, da je brat vedel za načrte Salmana Abedija in da sta bila oba člana skrajne skupine Islamska država.

Po navedbah omenjenega sorodnika je Salman odpotoval iz Libije v Manchester štiri dni pred napadom, v katerem je bilo ubitih 22 ljudi. "Njegov oče je želel, da sin ostane v Libiji, a je Salman vztrajal, da gre v Manchester," je dodal.

Zvečer je britanska policija sporočila, da je v okviru preiskave v Manchestru včeraj prijela tudi neimenovano žensko, s čimer se je število prijetih povzpelo na šest. Aretacijo so izvedli po preiskave v Blackleyju v severnem delu mesta, dodaja AFP.

Britanska policija je domnevnega napadalca identificirala kot 22-letnega Salmana Abedija, ki se je libijskim staršem rodil v Manchestru.