Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Kremlju si ne delajo iluzij: odnosi z ZDA se ne bodo kar izboljšali

Deli na:
V Kremlju si ne delajo iluzij: odnosi z ZDA se ne bodo kar izboljšali

Foto: Arhiv Reporterja

Rusija ne pričakuje, da se bodo bilateralni odnosi z ZDA po nastopu Donalda Trumpa za novega predsednika ZDA nenadoma izboljšali.

Predajati se iluzijam bi bila velika napaka, so sporočili iz Kremlja. Ruski predsednik Vladimir Putin bo sicer v naslednjih dneh telefoniral Trumpu, konkretno srečanje pa še ni načrtovano.

Kot je za rusko državno televizijo včeraj dejal tiskovni predstavnik ruskega predsednika Dmitrij Peskov, odnosi z Washingtonom niti v bodoče ne bodo brez ugovarjanj in razlik v mnenjih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po poročanju ruske tiskovne agencije Tass pa je dejal, da bo organizacija srečanja med Putinom in Trumpom trajala mesece, bo pa Putin Trumpa že kmalu poklical in mu čestital ob prevzemu položaja. Takšen klic je sicer označil za protokolarno dolžnost.

Britanski Sunday Times je sicer minulo nedeljo poročal, da Trump načrtuje, da bi se že v nekaj tednih po prevzemu položaja predsednika ZDA sestal s Putinom, in sicer v islandski prestolnici Reykjavik. To naj bi Trump in člani njegove ekipe v pogovorih razkrili britanskim uradnikom. Za Reuters pa so v Trumpovi ekipi to zanikali.

Trump se je v svojih izjavah že večkrat zavzel za otoplitev odnosov z Rusijo. Minuli petek je za Wall Street Journal zatrdil, da bo "vsaj še za določeno časovno obdobje" ohranil sankcije proti Rusiji, ki jih je uvedel bivši predsednik ZDA Barack Obama zaradi hekerskih vdorov. Vendar pa je hkrati tudi nakazal, da bi jih lahko odpravil, če bi se to izkazalo za koristno v boju proti teroristični skupini Islamska država in za doseganje drugih ameriških interesov.