državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V imenu enakosti pred zakonom muslimani zahtevajo poligamijo

Deli na:
V imenu enakosti pred zakonom muslimani zahtevajo poligamijo

Foto: iStock

Ustanovitelj italijanske muslimanske skupnosti Hamza Piccardo zahteva poligamijo – Če so dovoljene gejevske partnerske skupnosti, mora biti dovoljeno tudi mnogoženstvo - Piccardo: Veliko število muslimanskih rojstev bo ugodno vplivalo na Italijo

V odzivu na priznanje registrirane (homoseksualne) partnerske skupnosti je ustanovitelj zveze islamskih skupnosti in organizacij (UCOII)  Hamza Piccardo dejal, če so dovoljene gejevske zveze, s katerimi se muslimani ne strinjajo, potem bi morala biti dovoljena tudi poligamija, poroča portal Breitbart, ki se sklicuje na italijanske medije. Levičarske aktiviste je zahteva ujela popolnoma nepripravljene in so tako zmedeni, da se še niso odzvali.

Piccardo, ki je s svojo zahtevo na družbenem omrežju facebook razburil Italijane, meni, da je poligamija državljanska pravica in stvar »enakosti državljanov pred zakonom«. Po njegovo bi Italija imela samo koristi, saj bi poligamija prinesla veliko število muslimanskih rojstev, to pa bi ugodno vplivalo na demografsko postarano državo. Ni razloga, da Italija ne bi sprejela poligamne zakonske zveze, če se s tem strinjajo tisti, ki vanje vstopajo, je dodal Piccardo.

Uradne ocene so, da se v Italiji za muslimane izreka okoli 2,5 milijona ljudi (nekaj več kot 4 odstotke prebivalstva). Toda številni menijo, da jih je veliko več (okoli 7 odstotkov).