pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V hudem trčenju vlakov na Bavarskem številni mrtvi

Deli na:
V hudem trčenju vlakov na Bavarskem številni mrtvi

Foto: Twitter

V zvezni deželi Bavarska na jugu Nemčije sta danes čelno trčila dva regionalna vlaka, pri čemer je umrlo najmanj devet ljudi, tudi obe strojevodji, enega človeka pa še pogrešajo, je za nemško tiskovno agencijo dpa sporočila policija. 81 ljudi je poškodovanih, od tega jih je deset v kritičnem stanju, osem pa je huje poškodovanih.

Nesreča se je zgodila ob 6.50 blizu kraja Bad Aibling okoli 60 kilometrov južno od Münchna. Vlaka zasebne družbe Meridian sta trčila čelno, eden je iztiril, več vagonov pa se je prevrnilo. Zakaj sta se vlaka znašla na istem tiru, zaenkrat še ni znano.

Na kraju nesreče so številne reševalne ekipe. Pri prevozu poškodovanih v bolnišnico pomagajo tudi reševalni helikopterji, medtem ko veliko lažje poškodovanih oskrbujejo kar na kraju nesreče, še poroča dpa.

Nemškim reševalcem pomagajo tudi njihovi avstrijski kolegi iz Tirolske. Na pomoč so odhiteli z reševalnimi vozili in helikopterjem. Pomoč je ponudila tudi bolnišnica v Kufsteinu na avstrijsko-nemški meji, še poroča dpa.

V času nesreče je bilo v obeh vlakih množica vozačev. Številni so nato pot želeli nadaljevati tudi proti Münchnu. K sreči pa na vlakih ni bilo nobenih šolarjev, saj imajo na Bavarskem počitnice ob pustu, je za dpa še povedal predstavnik policije.

To je najhujša nesreča vlaka na Bavarskem od leta 1975, ko je v trčenju dveh hitrih vlakov umrlo 41 ljudi. Sicer pa najhujša v Nemčiji po letu 2011, ko je v trčenju tovornega vlaka s potniškim pri kraju Oschersleben v deželi Saška-Anhalt umrlo deset ljudi.