900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Grčiji splošna stavka zasebnega in javnega sektorja

Deli na:
V Grčiji splošna stavka zasebnega in javnega sektorja

Foto: Reuters

Glavni sindikalni združenji zasebnega in javnega sektorja v Grčiji sta za danes napovedali splošno stavko, ki bo verjetno ohromila celotno državo. Proti varčevalnim ukrepom in brezposelnosti bodo stavkali javni uslužbenci, mornarji, učitelji in vozniki avtobusov, zdravniki v bolnišnicah pa bodo obravnavali le urgentne primere.

Že v torek so po vsej državi odpovedali železniške in trajektne povezave. Več ur bodo danes stavkali tudi zaposleni v civilnem letalskem prometu, zaradi česar je poleg težav v cestnem, železniškem in trajektnem prometu pričakovati tudi zamude v letalskem prometu, predvsem v domačem zračnem prostoru.

Zaprti bodo občinski in davčni uradi ter šole, v bolnišnicah pa se bodo posvetili le urgentnim primerom, napoveduje nemška tiskovna agencija dpa.

K stavki v obubožani Grčiji sta pozvali glavni sindikalni združeni GSEE in ADEDY. Zaradi recesije trpijo predvsem mladi, saj je v državi brezposelnih kar 60 odstotkov mlajših od 24 let.

Grška splošna stavka sledi torkovi stavki zaposlenih v javnih in zasebnih medijih, zaradi katere je v državi zavladal medijski mrk. Stavkajoči medijski delavci so s stavko izražali nasprotovanje nizu odpuščanj v njihovem sektorju.