Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V francoskih zaporih bi izolirali radikalizirane zapornike

Deli na:
V francoskih zaporih bi izolirali radikalizirane zapornike

Foto: Getty Images

Francoski pravosodni minister Jean-Jacques Urvoas je razkril načrt za zmanjšanje prezasedenosti zaporov in zagovarjal državne programe, s katerimi se borijo proti radikalizaciji med zaporniki. Vlada je začela z zaposlovanjem novih paznikov in izolacijo zapornikov, ki kažejo znake radikalizacije.

Urvoas je v pogovoru za francoski radio Inter razkril vladne načrte, s katerimi se bodo borili proti radikalizaciji med zaporniki in zagovarjal pet novih zaporov, ki so jih odprli od januarja in jih kljub kritikam ne bodo zaprli, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nekaj moških, ki so bili vpleteni v teroristične napade v Franciji v preteklih dveh letih, med drugim tudi tisti, ki so izvedli napad na satirično revijo Charlie Hebdo, so osumljeni, da je na njih vplival radikalizirani islam, medtem ko so bili v zaporu.

Urvoas pravi, da ne nameravajo vseh radikaliziranih zapornikov zapreti na eni lokaciji, saj se ta model v drugih državah ni obnesel. Namesto tega bodo bodo v vseh petih zaporih poskušali različne taktike spopadanja z radikaliziranimi zaporniki.

Približno 1500 zapornikov v 186 zaporih v Franciji naj bi bilo radikaliziranih, letos so odprli 2100 novih delovnih mest za paznike, prihodnje leto pa jih bodo še dodatnih 2500.