Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Franciji so še razširili preiskavo proti Fillonu

Deli na:
V Franciji so še razširili preiskavo proti Fillonu

Foto: Profimedia

Pristojne službe so razširile preiskavo proti predsedniškemu kandidatu francoske desnice Francoisu Fillonu, in sicer na poneverbo in ponarejanje dokumentov.

Preiskujejo, ali sta skušala Fillon in njegova žena Penelope s pomočjo ponarejanja dokumentov upravičiti izplačilo 700.000 evrov, ki jih je žena prejela za domnevno fiktivno zaposlitev. S tem se je postopek proti predsedniškemu kandidatu še poglobil, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na sodni vir.

Uradno preiskavo domnevno fiktivne zaposlitve Fillonove soproge in otrok je francosko tožilstvo uvedlo pretekli teden. Kot je povedal njegov odvetnik Antonin Levy, mu tožilstvo očita, da je zlorabil javna sredstva. 63-letni predsedniški kandidat je osumljen, da je kot poslanec družinskim članom izplačal več sto tisoč evrov za delo, ki ga morda nikoli niso opravili.

Konservativni kandidat zavrača obtožbe, je pa v preteklosti dejal, da se bo umaknil iz predsedniške tekme, če bo proti njemu uvedena preiskava.

Fillon je do izbruha škandala veljal za favorita na predsedniških volitvah, ki bodo konec aprila in v začetku maja, nato pa mu je podpora precej padla.