zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Franciji prijeli 16-letno domnevno džihadistko

Deli na:
V Franciji prijeli 16-letno domnevno džihadistko

Foto: arhiv Reporterja

Francoska protiteroristična policija je danes na jugu Francije aretirala štiri ljudi, ki so se pripravljali na izvedbo terorističnega napada v kratkem.

Francoski notranji minister Bruno Le Roux je povedal, da je med aretiranimi je tudi 16-letna deklica.

Neimenovani policijski vir je sporočil, da so aretirali četverico, ki je kupovala aceton. Poleg 16-letnice je policija v Montpellierju aretirala še tri moške, stare 20, 26 in 33 let. Vsi so osumljeni načrtovanja napada z več eksplozivnimi napravami.

Najstnica je s pomočjo družbenih medijev iskala pot v Sirijo, kjer se je želela pridružiti džihadistom, je dodal neimenovani policijski vir. Povedal je še, da je bil 20-letnik njen mentor.

V Franciji so poostrili varnostne ukrepe po džihadističnih napadih, v katerih je med januarjem 2015 in julijem 2016 umrlo 238 ljudi. Zadnji napad se je zgodil prejšnji teden, ko je napadalec z mačeto napadel skupino vojakov pred muzejem Louvre. Enega vojaka je ranil, drugi pa ga je potem ustrelil in ranil.

Le Roux je dejal, da so francoske oblasti od napada v Nici preprečili 13 poskusov napadov, v katerih je bilo vpletenih 30 posameznikov, med njimi tudi ženske in mladoletniki. Septembra so denimo aretirali tri džihadistke, novembra štiri Francoze in Maročana, navaja AFP.

Decembra je francoski parlament izglasoval podaljšanje izrednih razmer do 15. julija, ko bodo predsedniške in parlamentarne volitve.