Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Donavi našli truplo nekdanjega libijskega ministra

Deli na:

Blizu Dunaja so v Donavi v nedeljo našli truplo nekdanjega libijskega premiera in ministra za nafto Šukrija Ganema. Kot je v nedeljo zvečer sporočila policija, na truplu, ki v vodi ni bilo dolgo, ni znakov nasilne smrti. Vzrok smrti naj bi ugotovili z obdukcijo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ganemovi svojci so sprva sporočili, da je 69-letnik umrl na svojem domu zaradi srčne kapi. Zvečer je policija sporočila, da je nek mimoidoči njegovo truplo v nedeljo dopoldne našel v reki.

Ganem je bil več let eden od najtesnejših sodelavcev nekdanjega libijskega voditelja Moamerja Gadafija. Med letoma 2003 in 2006 je bil predsednik libijske vlade, po letu 2006 pa vodja državne naftne družbe in minister za nafto. Med vstajo v Libiji je maja lani prenehal sodelovati z libijskimi oblastmi in odšel v tujino, kjer je napovedal podporo libijskim upornikom.

Po navedbah policije je Ganem v zadnjem času živel na Dunaju. Z avstrijsko prestolnico je bil že prej tesno povezan, saj je imel več pomembnih položajev pri Organizaciji držav izvoznic nafte (Opec) s sedežem na Dunaju. V tem mestu živijo tudi člani njegove družine.