GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Beogradu še brez odločitve o razdelitvi preostalih diplomatsko-konzularnih predstavništev SFRJ

Deli na:
V Beogradu še brez odločitve o razdelitvi preostalih diplomatsko-konzularnih predstavništev SFRJ

Nekdanja misija Jugoslavije pri ZN v New Yorku - stavba je tik ob slavnem Centralnem parku. - Foto: Google Maps

V Beogradu je v sredo in danes potekalo zasedanje mešane komisije za nasledstvo, na katerem so govorili o razdelitvi preostalih diplomatsko-konzularnih predstavništev nekdanje SFRJ. Predstavniki držav naslednic so se dogovorili, da bodo delo nadaljevali marca prihodnje leto, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Predstavniki držav morajo do takrat s svojimi vladami uskladiti stališča o določenih vprašanjih. Zbrati morajo tudi potrebne informacije o objektih, ki so predmet nasledstva.

Državni sekretar na srbskem zunanjem ministrstvu Veljko Odalović je za Tanjug povedal, da so 19. sejo komisije po dogovoru držav naslednic prekinili, saj vsi predstavniki niso imeli usklajenih stališč o nekaterih vprašanjih kot tudi stališč svojih vlad.

"V času, ki je pred nami, morajo zahtevati mandat od svojih držav, ker obstajajo nekatera vprašanja, za katera je jasno, da se morajo o njih izjasniti tudi njihove vlade. To je izbris določenega števila objektov, ki očitno ne morejo biti več v sporazumu o nasledstvu," je pojasnil.

Čas do prihodnjega zasedanja bodo prav tako izkoristili za zbiranje novih informacij od držav, v katerih so objekti, ker se je izkazalo, da je lastninsko-pravni status nekaterih objektov zelo sporen, je dodal Odalović.

Srbski predstavnik za nasledstvo je pred zasedanjem komisije povedal, da bodo na sestanku govorili o skupni prodaji petih objektov - dveh v New Yorku ter v Bonnu, Tokiu in Bernu, razpravljali pa naj bi tudi o usodi objektov v Adis Abebi, New Delhiju, Moskvi, Brasilii, Koebenhavnu in Varšavi, še poroča Tanjug.

Odalović je sicer pred dnevi izrazil prepričanje, da bi lahko države naslednice večino nesoglasij o razdelitvi premoženja rešile do konca prihodnjega leta.