Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Beogradu na silvestrovo neznanec ranil sedem ljudi

Deli na:
V Beogradu na silvestrovo neznanec ranil sedem ljudi

Foto: Reuters

V Beogradu je bilo v ponedeljek zvečer na Trgu republike, kjer je potekalo novoletno praznovanje na prostem, ranjenih sedem ljudi. Še neznani storilec je z nožem ranil pet državljanov Srbije in dva Tunizijca. Šest so jih zadržali v bolnišnici, nihče pa ni v življenjski nevarnosti, je povedal predstavnik policije Goran Stamenković.

Kot je dodal, se je incident zgodil blizu narodnega gledališča. Eden od poškodovanih, ki je bil lažje ranjen, se zdravi doma, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Stamenković je za Tanjug še dejal, da nihče od poškodovanih ni v življenjski nevarnosti. Trije Srbi so z nožem ranjeni v trebuh, Tunizijca pa imata vbodne rane na trebuhu in hrbtu. Preiskava poteka, okrepljene policijske enote pa iščejo storilca, ki je sicer po mnenju Stamenkovića "neprišteven".

Policija pregleduje tudi posnetke nadzornih kamer, poroča srbska tiskovna agencija Beta, ki sicer po policijskih virih navaja, da so huje ranjeni trije - dva Srba in Tunizijec.

Stamenković je še pojasnil, da napadalec "ni hodil okoli in mahal z nožem", ampak je zabodel mimoidoče, na katere je naletel, ne da bi drugi to opazili. Policijo so na incident, ki se je zgodil nekaj minut pred polnočjo, opozorili z urgence.

Ob tem je prišlo še do nekaj pretepov v mestu, ki pa niso imeli hujših posledic, je še dejal Stamenković, ki je poudaril, da bi sicer silvestrovo minilo idealno, če ne bi bilo incidenta pri narodnem gledališču. Nek deček je sicer bil še huje ranjen v roko zaradi petarde, še navaja Tanjug.