palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Belgiji še dve aretaciji v povezavi z napadi

Deli na:
V Belgiji še dve aretaciji v povezavi z napadi

Foto: Getty Images

Belgijske oblasti so v ponedeljek aretirale še dva osumljenca, povezana s samomorilskimi napadi v Bruslju 22. marca, v katerih je bilo ubitih skupno 32 ljudi, so danes sporočili z belgijskega tožilstva.

Dva ključna osumljenca, ki sta bila na prizoriščih marčevskih napadov - na bruseljskem letališču Zaventem in postaji podzemne železnice Maelbeek -, in sta napade preživela, so sicer aretirali v petek.

V ponedeljek pa sta sledili še dve aretaciji, in sicer leta 1984 rojenega Smaila F. in štiri leta mlajšega Ibrahima F. Oba sta obtožena sodelovanja v dejavnostih teroristične skupine, terorističnem umoru in poskusu terorističnega umora.

A kakšna točno naj bi bila njuna vloga pri napadih, po navedbah tožilstva zaenkrat še ni povsem jasno, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Obstajajo znaki, da sta morda sodelovala pri najemu stanovanja v bruseljskem predmestju Etterbeek, kjer je policija v soboto izvedla racijo.

Mediji so poročali, da naj bi samomorilski napadalec, ki se je razstrelil na postaji Maelbeek, tja prispel iz Etterbeeka, a uradno ta informacija ni bila potrjena, še spominja dpa.