zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Belgiji danes žalovanje, letališče v Bruslju ostaja zaprto

Deli na:
V Belgiji danes žalovanje, letališče v Bruslju ostaja zaprto

Foto: Getty Images

Po torkovih terorističnih napadih v Bruslju, ki so terjali 34 življenj, so v Belgiji razglasili tridnevno žalovanje. Bruseljsko letališče Zaventem, kjer sta v torek zjutraj odjeknili dve eksploziji, bo danes ostalo zaprto. Po napadih sicer v Belgiji velja najvišja stopnja teroristične ogroženosti.

Belgijska policija bo nadaljevala preiskavo napadov, za katere je odgovornost prevzela skrajna skupina Islamska država, ter tudi iskanje osumljenca, ki je še na begu.

Slovenski veleposlanik pri zvezi Nato Jelko Kacin je v torek za Televizijo Slovenija dejal, da bo zavezništvo danes govorilo o odzivu na napade. Po njegovih besedah na Natu čakajo, da se bo belgijska vlada odločila in povedala, kaj potrebuje. Kot je dejal, so nekateri predlogi ukrepov v proceduri, a dodal, da o njih ne more govoriti, dokler ne bodo sprejeti s soglasjem vseh članic.

Letališče v Bruslju bo vsaj še danes ostalo zaprto, morda ga bodo odprli v četrtek. Zaradi napada na bruseljskem letališču pa tudi na več drugih večjih evropskih letališčih, med drugim v Londonu in Frankfurtu, veljajo poostreni varnostni ukrepi.

Že v torek popoldne je v Bruslju postopoma stekel mestni promet, ki je bil prekinjen od jutranjega napada na postajo podzemne železnice v evropski četrti. Danes naj bi normalno vozili tudi hitri vlaki.

Evropske institucije so svojim zaposlenim sporočile, da lahko danes delajo tudi od doma, medtem ko bo v četrtek in petek večina institucij zaradi velikonočnih praznikov že zaprtih.

Kljub napadom bodo danes v Belgiji odprte šole, medtem ko naj bi bili otroški vrtci zaprti.