palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ups! Trumpova otroka ne bosta volila za očeta

Deli na:
Ups! Trumpova otroka ne bosta volila za očeta

Foto: Getty Images

Ivanka in Eric Trump, dva od petih otrok republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, na strankarskih volitvah v zvezni državi New York ne bosta oddala glasu za očeta. Razlog? Pozabila sta pravočasno spremeniti svojo strankarsko pripadnost in se vpisati v register republikanskih volivcev, ki lahko sodelujejo na teh volitvah. Oba sta bila namreč doslej registrirana kot "neopredeljena".

Obema je zelo žal, je povedal Trump, ki ga 19. aprila čakajo izredno pomembne volitve v njegovi domači zvezni državi, na katerih upa zaustaviti vzpon rivala Teda Cruza. Ta je dobil zadnjih nekaj volitev, med drugim je v začetku meseca izredno prepričljivo potolkel Trumpa v Wisconsinu, kjer je zbral kar 36 delegatov za strankarsko konvencijo. Trump jih je dobil le šest. New York ima 95 delegatov in Trump nanje zelo resno računa.

Vsaj za Ivanko Trump je napaka z registracijo več kot le malenkosten spodrsljaj. Ivanka je za očetovo kampanjo posnela serijo videov, v katerih je mlade volivce spodbujala, naj se registrirajo in sodelujejo na volitvah. A tako ona kot brat Eric naj ne bi vedela, da morata spremeniti strankarsko pripadnost.