900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Umrla je pevka Donna Summer

Deli na:

Po dolgotrajnem boju z rakom je včeraj na Floridi umrla legenda disco glasbe Donna Summer, je sporočila njena družina. Pevka je bila stara 63 let, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pevka se je na lestvice popularnosti uvrstila v 70. letih dvajsetega stoletja s hiti, kot so "Hot Stuff" in "Bad Girls". Njena priljubljenost pa je bila na vrhuncu v 80. letih. Iz tega obdobja je znan predvsem hit "She works hard for the money".

"Zgodaj davi smo izgubili Donno Summer Sudano, žensko raznoterih darov, največji pa je bil njena vera," je v sporočilu za javnost zapisala njena družina.

Pevka s pravim imenom LaDonna Adrian Gaines se je rodila v Bostonu v izredno pobožni krščanski družini. V svoji dolgi karieri je prejela pet glasbenih nagrad grammy, vključno za najboljšo rock vokalistko leta 1979 za pesem Hot Stuff. Leta 1997 je prejela grammyja za najboljši plesni posnetek Carry On. V njeni lasti je tudi rekord za največ zaporednih dvojnih albumov na vrh Billboardovih lestvic, in sicer tri.



Bila je tudi prva pevka s štirimi singli na prvem mestu v 12-mesečnem obdobju. Glasbeno kariero je sicer začela v Nemčiji. Leta 1975 je njena pesem Love To Love You Baby z erotičnim stokanjem povzročila pravi vihar in hkrati postala svetovni hit.

Priimek Summer je prevzela po poroki z avstrijskim igralcem Helmuthom Sommerjem leta 1972. Po ločitvi se je odločila za angleško različico. Par ima hčerko Mimi Sommer. Leta 1980 se je poročila s pevcem Brucom Sudano, s katerim imata dve hčerki.

Kot poroča spletna stran o slavnih TMZ je Summerjeva umrla zaradi raka na pljučih, domnevno pa naj bi ga dobila, ker je vdihovala strupene delce po terorističnih napadih v New Yorku 11. septembra 2001.