Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

»Umazane laži sovražne drhali« so resnične, Chavez mora spet na operacijo

Deli na:
»Umazane laži sovražne drhali« so resnične, Chavez mora spet na operacijo

Foto: Reuters

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je napovedal, da bo moral kmalu spet na operacijo potem, ko so mu kubanski zdravniki lani junija po dveh operacijah odstranili rakasti tumor. Chavez je bil na Kubi spet konec minulega tedna, kar je v Venezueli sprožilo številne govorice o njegovem zdravju.

Chavezov informacijski minister je uvodoma govorice označil, kot "umazane laži sovražne drhali", 57-letni Chavez pa je po poročanju državne televizije med obiskom tovarne v mestu Barinas priznal, da je bil na Kubi in da bo potrebna nova operacija. Chavez sicer ni povedal, kdaj se bo vrnil na Kubo na operacijo.

Kubanski zdravniki in Chavez doslej niso povedali kakšne vrste raka je imel in kje natančno. Tokrat je povedal, da so zdravniki v predelu medenice, kjer so mu lani odstranili raka, odkrili spremembo na tkivu, ki pa naj ne bi bila rakasta, vendar pa morajo dva centimetra velik poškodovani del vseeno odstraniti.
 
Chavez se letos oktobra na volitvah poteguje za nov mandat na čelu države, ki jo vodi že 13 let. Ankete mu obetajo zmago, med drugim tudi zato, ker je država začela silovito porabo za socialne programe. Opozicija, ki se želi znebiti bombastičnega socialista, se je sicer poenotila za skupnim kandidatom Hanriquejem Caprilesom.