mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ukrajinski predsednik Porošenko pri Pencu in Trumpu

Deli na:
Ukrajinski predsednik Porošenko pri Pencu in Trumpu

Ameriški podpredsednik Mike Pence je v torek gostil na obisku predsednika Ukrajine Petra Porošenka, s katerim sta se sestala tudi na kratkem srečanju s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom med njegovim sestankom s svetovalcem za nacionalno varnost Herbertom McMasterjem v Ovalni pisarni Bele hiše.

Kot je dejal Trump, mu je v veliko čast sprejeti Porošenka. Imela sta dober pogovor, ki se bo nadaljevala in dosežen je bil velik napredek, je še dejal.

Porošenka je medtem dejal, da se doma borijo za svobodo in demokracijo z ameriško trdno podporo varnosti in obrambi Ukrajine. Porošenko je prepričan, da je Ukrajina zgodba o uspehu in je ponosen, da Trump podpira to zgodbo.

Bela hiša je uradno sporočila, da sta Trump in Porošenko govorila o mirni rešitvi konflikta na vzhodu Ukrajine ter reformah in protikorupcijskih ukrepih, ki jih izvaja Porošenko.

Glede srečanja s Penceom pa je Bela hiša podobno sporočila, da je bilo govora o mirni rešitvi krize in reformah za preobrazbo Ukrajine v mirno, napredno in varno evropsko državo. Pence je dejal, da ZDA podpirajo sporazum iz Minska in poudaril pomen reform, boja proti korupciji, izboljšanja poslovnega ozračja in nadaljevanja programa pomoči IMF Ukrajini.