sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ukrajinski minister s 24-letno namestnico, ki se rada slika gola

Deli na:
Ukrajinski minister s 24-letno namestnico, ki se rada slika gola

Foto: Style Inside

V Ukrajini je imenovanje 24-letne Anastazije Dejeve za namestnico tamkajšnjega notranjega ministra sprožilo veliko ogorčenje javnosti.

Dejeva je javnosti postala znana predvsem zaradi objave svojih golih fotografij na spletu in dela za stranko odstavljenega predsednika Viktorja Janukoviča. Mnoge je zmotila predvsem netransparentnost imenovanja.

Dejeva je bila imenovana v četrtek, a je to širša javnost zaznala šele potem, ko so blogerji in politiki imenovanje odkrili na spletni strani ministrstva. Doslej je 24-letnica delala kot ena od svetovalk ukrajinskega notranjega ministra Arsena Avakova, ki sicer velja za kontroverzno osebo. Med drugim na družbenem omrežju Facebook pogosto kritizira svoje politične nasprotnike.


Notranjega ministra je ogorčenje nad imenovanjem šokiralo. "Gledam debato in vidim, da je glavna težava, ki moti vse, v tem, da je mlada," je na Facebooku zapisal Avakov. Dodal je, da imajo 24- in 30-letniki več izkušenj kot 50-letniki, kot je on, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po besedah Mustafe Najema, ki je bil leta 2014 eden od voditeljev proevropske revolucije, njena starost ni problematična. Problem je predvsem v tem, da korupcija in notranje kupčije prodirajo v državo, kjer so pred skoraj tremi leti protesti na ulicah napovedali spremembe.

To, da je bila izbrana brez javnega razpisa in razprave na vladi, pa je glavni problem tudi po mnenju namestnice predsednika ukrajinskega parlamenta Irine Geraščenko. V zapisu na Facebooku je izpostavila, da se Dejeva ne spozna na evropsko integracijo, za katero naj bi bila kot namestnica ministra odgovorna. "Problem tudi niso njene gole fotografije," je še zapisala.