ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

TV: Do napadov v Bostonu naj bi sprva prišlo 4. julija

Deli na:
TV: Do napadov v Bostonu naj bi sprva prišlo 4. julija

Foto: Reuters

Po napadih na bostonskem maratonu še naprej prihajajo na dan nove in nove podrobnosti. Eden od dveh domnevnih napadalcev, 19-letni Džohar Carnajev naj bi preiskovalcem razkril, da sta nameravala z bratom napade najprej izvesti 4. julija, ko Američani praznujejo dan neodvisnosti, je v četrtek zvečer poročala televizija NBC.

Ker pa sta bombi uspela izdelati veliko hitreje, kot sta načrtovala, sta nato pospešila svoje načrte in napad izvedla že na maratonu 15. aprila, je ob sklicevanju na neimenovane uradne vire še poročala ameriška televizija.

Obe bombi sta nato tudi eksplodirali nedaleč od ciljne črte bostonskega maratona in zahtevali tri življenja, več kot 200 ljudi je bilo ranjenih. 15. aprila v ameriški zvezni državi Massachusetts tudi praznujejo dan patriota, ko se spominjajo vojne za neodvisnost.

V sredo je sicer v ZDA odmevala aretacija treh 19-letnikov, prijateljev oziroma študentskih kolegov Džoharja Carnajeva. Ti naj bi skušali po napadu na maratonu prikriti dokaze in ovirati policijsko preiskavo, medtem ko pri samem načrtovanju in izvedbi napada naj ne bi sodelovali. Vsem trem sedaj grozijo večletne zaporne kazni.