stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Turčija znova tarča obstreljevanja iz Sirije

Deli na:
Turčija znova tarča obstreljevanja iz Sirije

Foto: Reuters

Turško ozemlje je bilo včeraj znova tarča sirskega obstreljevanja. Napad se je zgodil v provinci Hatay na jugozahodu Turčije, turška vojska pa je nanj že odgovorila. O žrtvah za zdaj ne poročajo, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na turške medije.

Nov incident na območju sirsko-turške meje se je zgodil dva dni po sirskem minometnem napadu na turško obmejno vas Akcakale, v katerem je umrlo pet turških civilistov.

Po tem napadu je turški parlament v četrtek odobril zahtevo vlade po vojaškem posredovanju na sirskem ozemlju. Turčija pa je nato bombardirala tarče znotraj Sirije.

Sredin napad je obsodil tudi Varnostni svet Združenih narodov. Ta je danes obravnaval tudi sredin samomorilski napad v sirskem mestu Alep, za katerega je odgovorna skrajna skupina, povezana z mednarodno teroristično mrežo Al Kaida.

VS je odločno obsodil sredin "teroristični napad", ki je zahteval več deset žrtev, več kot sto ljudi je ranjenih. Članice VS ZN so ob tem v posebni izjavi ponovno izpostavile, da terorizem v vseh oblikah in izrazih predstavlja eno najbolj resnih groženj mednarodnemu miru in varnosti.

Strateško pomemben Alep je sicer že ves mesec prizorišče srditih bojev med sirsko vojsko in uporniki, ki bijejo boj za prevzem nadzora nad mestom.