Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Truplo šefa zloglasnega kartela Zetas ukradeno iz mrtvašnice

Deli na:
Truplo šefa zloglasnega kartela Zetas ukradeno iz mrtvašnice

Foto: Reuters

Truplo vodje zloglasne mehiške kriminalne združbe Zetas Heriberta Lazcana Lazcana, ki je bil ubit v nedeljo v spopadu z mehiškimi marinci, je včeraj iz mrtvašnice ukradla skupina oboroženih moških. Truplo so ukradli le malo za tem, ko so oblasti potrdile, da je v nedeljo ubit moški dejansko Lazcano, poročajo tuje tiskovne agencije.

Identiteto Lazcana je potrdila mornarica, ki je vodila operacije proti vodji mamilarskega kartela. Kot so sporočili, so jo potrdili s pomočjo prstnih odtisov in fotografij.

A le malo za tem so oboroženi moški Lazcanovo truplo in truplo še enega moškega odnesli iz pogrebnega zavoda v mestu Sabinas v zvezni deželi Coahuila na severu Mehike.

Kot je medijem sporočil tožilec v Coahuili Homero Ramos, so do zob oboroženi moški, ki so nosili maske, vstopili v pogrebni zavod in si podredili zaposlene, nato pa zgrabili trupli, ju spravili v mrliško vozilo in voznika prisilili, da ju je odpeljal.


Lazcano je bil eden glavnih vodij kartela Zetas in eden najbolj iskanih ljudi v Mehiki. Za informacije, ki bi vodile do njegovega prijetja, so v Mehiki razpisali 2,6 milijona dolarjev nagrade. Iskale so ga tudi ZDA, ki so zanj ponujale pet milijonov dolarjev nagrade.

Za mehiške oblasti njegova usmrtitev pomeni pomembno zmago v boju proti organiziranemu kriminalu. Kraja njegovega trupla pa je tej zgodbi o uspehu prinesla čuden preobrat in nekaj sramote oblastem.

Zagotovo bo tudi razvnela ugibanja o tem, kaj točno se je zgodilo z Lazcanom, nekdanjim pripadnikom posebnih vojaških enot, ki je bil znan predvsem po svojih krutih paravojaških taktikah.

V minulih letih se je v Mehiki stopnja kriminala precej povišala. Od leta 2006, ko je predsednik Felipe Calderon, ki se čez dva meseca poslavlja od položaja, kartelom napovedal vojno, naj bi v nasilju, povezanem s prepovedanimi drogami, umrlo okoli 60.000 ljudi.