Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Truplo čistilke v stanovanju napadalca iz Liegea

Deli na:
Truplo čistilke v stanovanju napadalca iz Liegea

Foto: Reuters

Policija je na domu 33-letnega Nordina Amranija, ki je v torek s strelnim orožjem in granatami v belgijskem Liegeu ubil štiri ljudi, več kot 120 pa ranil, našla truplo 45-letne ženske. Amrani naj bi svojo žrtev, ki je delala kot čistilka pri njegovih sosedih, v torek zjutraj povabil k sebi domov, nato pa jo je napadel in ubil.

Policisti so truplo našli v lopi ob Amranijevem domu, ki jo je 33-letnik sicer uporabljal za gojenje marihuane, je za belgijski radio RTBF povedal generalni tožilec v Liegeu Cedric Visart de Bocarme, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Amrani je star znanec policije in je v preteklosti zakon kršil že najmanj 20-krat. Septembra 2008 je bil zaradi gojenja marihuane in nezakonitega posedovanja orožja obsojen na 58 mesecev zapora in je bil zdaj na pogojnem izpustu, v torek pa bi se moral zglasiti na pogovoru na policijski postaji.
 
V torkovem napadu je Amrani ubil štiri ljudi, med njimi 17-mesečno deklico, ki je poškodbam podlegla v torek zvečer v bolnišnici. Poleg nje so bili ubiti še 15-letnik, ki je umrl takoj, ter 17-letnik in 75-letna ženska, ki sta umrla kasneje v bolnišnici.Število mrtvih bi lahko še naraslo, saj so najmanj štiri osebe še v kritičnem stanju.
 
Tudi sam Amrani je bil v napadu ustreljen in ubit. Po dosedanjih ugotovitvah se je ustrelil sam, ni pa še povsem jasno, ali je storil samomor ali je umrl po nesreči.
 
Napadalec je v torek sredi dneva v množico na osrednjem trgu Place Saint-Lambert v Liegeu najprej vrgel tri granate, nato pa začel še streljati. Na omenjenem trgu je med drugim božični sejem, ki pa zaradi slabega vremena na srečo še ni bil odprt, saj bi bilo v nasprotnem primeru žrtev napada verjetno še veliko več.
 
Policija še ugotavlja, kaj je Amranija motiviralo za napad, naj bi pa deloval sam in naj ne bi šlo za organiziran politični terorizem. Prav tako naj ne bi imel duševne bolezni.
 
Liege so že v torek obiskali belgijski kralj Albert II., kraljica Paola in premier Elio Di Rupo. V mestu bodo torkovo tragedijo danes opoldne obeležili z minuto tišine in molitvijo, poroča AFP.
 
Mesto Liege s 192.000 prebivalci leži na vzhodu Belgije, v valonskem delu države, od prestolnice Bruselj pa je oddaljeno kakih 90 kilometrov.