bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trumpov zdravnik: "Predsednik je odličnega zdravja"

Deli na:
Trumpov zdravnik: "Predsednik je odličnega zdravja"

Ameriška javnost medtem večinoma meni, da si nagrado najbolj zasluži Trumpu zvesta televizija Fox News. - Foto: Reuters

Zdravniški pregled, ki ga je v petek opravil ameriški predsednik Donald Trump, je pokazal, da je 71-letni prvi mož ZDA odličnega zdravja, so po poročanju tujih tiskovnih agencij v petek sporočili iz Bele hiše.

To je bil Trumpov prvi redni zdravniški pregled, odkar je lani prevzel položaj. "Predsednik je odličnega zdravja," je po navedbah Bele hiše sporočil Trumpov zdravnik Ronny Jackson po pregledu v vojaškem zdravstvenem centru Walter Reed blizu Washingtona. Dodal je, da bo podrobnosti o pregledu podal v torek.

Po napovedih ne bodo objavili ocen o predsednikovem duševnem zdravju. Trump se je sicer prejšnji teden v odzivu na knjigo, ki ga opisuje kot intelektualno in čustveno neprimernega za predsedniški položaj, označil za "stabilnega genija".

Trump je po pregledu pomahal novinarjem pred zdravstvenim centrom, ni pa želel odgovarjati na novinarska vprašanja. Zatem je odpotoval v Palm Beach na Floridi.

Po navedbah tiskovne predstavnice Bele hiše Sarah Sanders je Jackson zdravnik ameriških predsednikov tretji zaporedni predsedniški mandat, kar pomeni, da je bil tudi zdravnik prejšnjega predsednika Baracka Obame.

Trump je lani prisegel na položaj kot najstarejši ameriški predsednik ob začetku prvega mandata. Prejšnje poročilo o njegovem zdravju je še pred volitvami izdal njegov osebni zdravnik Harold Bornstein septembra 2016 in poudaril, da bo Trump "najbolj zdrav posameznik med vsemi, ki so bili kdajkoli izvoljeni".

Ameriški predsednik se naj sicer ne bi ukvarjal s športom z izjemo golfa, najraje pa naj bi imel hitro hrano in manj kalorične gazirane pijače. Njegovi starši so dolgo živeli.