stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trumpov sodelavec odstopil zaradi obtožb o nasilju nad nekdanjima soprogama

Deli na:
Trumpov sodelavec odstopil zaradi obtožb o nasilju nad nekdanjima soprogama

Rob Porter s predsednikom Trumpom. - Foto: Reuters

Odstop s položaja je v sredo napovedal še en član trenutne postave Bele hiše, glavni tajnik za osebje Rob Porter, ki ga nekdanji soprogi obtožujeta nasilništva. Njegova prva nekdanja soproga je objavila tudi fotografijo z modricami, ki ji jih je pustil Porter.

Druga nekdanja žena Jennifer Willoughby je novinarjem povedala, da je v času zakona hodila "kot po jajcih", da ga ne bi kaj preveč razburila, ker jo je potem ponavadi nahrulil ali premlatil. Prva nekdanja žena Colbie Holderness pa je ob prikazu modric povedala še, da je bil mormon verbalno, čustveno in fizično nasilen.

Informacija o Porterjevem nasilništvu ni nova, saj jo je FBI dobil med rutinskim pregledom preteklosti vseh novih članov administracije Donalda Trumpa, vendar pa se je kot kaže poročilo nekje čudežno zataknilo in je prišlo na dan šele sedaj.

V Beli hiši na njegovo delo nimajo pripomb. Šef kabineta general John Kelly je dejal, da je Porter človek z osebno integriteto in častjo, o katerem ne more najti žal besede. Glavni tajnik za osebje Bele hiše (staff secretary) je sicer zadolžen za nemoten pretok dokumentov po sedežu ameriške vlade med uslužbenci Bele hiše in do predsednika.

Porter, o katerem opravljivi mediji navajajo, da je imel ali ima v Beli hiši razmerje z dolgoletno, čeprav mlado, Trumpovo sodelavko Hope Hicks, obtožbe odločno zanika in jih je označil za nezaslišane in napačne. Dejal pa je, da bo odstopil, ko mu bodo našli zamenjavo in o teh "zlobnih natolcevanjih" ne bo več izgubljal besed.