Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump naj bi se izogibal obisku Velike Britanije

Deli na:
Trump naj bi se izogibal obisku Velike Britanije

Foto: Reuters

Britanski časopis The Telegraph poroča, da ameriškega predsednika Donalda Trumpa nekaj časa še ne bo na uradni državniški obisk pri kraljici

Povabilo premierke Therese May sicer še vedno velja. Predsednik ZDA se menda boji množičnih protestov.

Telegraph kot dokaz za svoja ugibanja navaja letošnji govor kraljice Elizabete, ki ponavadi navede, koga je mogoče pričakovati. Omenja le obisk španskega kralja Felipeja in kraljice Letizie. Trump naj bi Mayjevi sporočil, da ga ne bo, če ga bodo pričakali jezni protestniki, premierki pa trenutno prav tako ustreza, da si ne zmanjšuje popularnosti še s tem.


Britanske ankete kažejo, da Trumpa tam podpira 18 odstotkov ljudi. Precej manj kot v ZDA, kjer ostaja popularen pri republikanskih volivcih ne glede na preiskavo ruske afere in ukrepe, ki jih sprejema. Washington Post je poročal, da Trumpov predlog proračuna jemlje denar zveznemu programu za pomoč revnim pri nastanitvi, obenem pa pušča subvencije za stanodajalce, med katerimi je tudi sam.

Njegov oče Fred Trump je kupil delež v enem največjih projektov subvencioniranih stanovanj v ZDA. To je kompleks 46 stolpnic zahodno od letališča JFK v New Yorku z imenom Starrett City. Po Fredovi smrti so si delež razdelili štirje otroci in Donald je dobil štiri odstotke.

Od maja 2013 je partnerstvo, ki si lasti kompleks, iz proračuna potegnilo 490 milijonov dolarjev subvencij, od januarja letos pa 38 milijonov. Na račun ameriškega predsednika naj bi se po poročanju Washington Posta steklo v tem času pet milijonov dolarjev. Trump je leta 2007 nakup deleža v kompleksu označil za eno svojih najboljših investicij, čeprav jo je le nasledil.