Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump Severni Koreji žuga "ognjem in gnevom, kakršnega svet ni videl"

Deli na:
Trump Severni Koreji žuga "ognjem in gnevom, kakršnega svet ni videl"

Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je v odgovoru na vprašanje okrog poročanja Washington Posta, da ima Severna Koreja jedrsko konico, ki se lahko namesti na raketo dolgega dosega, odgovoril z opozorilom, da se bo Severna Koreja soočila z "ognjem in gnevom, kakršnega svet ni videl", če bo še naprej grozila ZDA.

Washington Post je na podlagi ameriških vojaških obveščevalnih virov poročal, da je Severna Koreja uspela razviti jedrsko konico, ki se lahko namesti na rakete, kar pomeni, da grožnje diktatorja Severne Koreje več niso povsem prazne.

"Za Severno Korejo bo bolje, da več ne grozi ZDA. Soočili se bodo z ognjem in gnevom, kakršnega svet ni videl," je povedal predsednik ZDA v svojem golf klubu v New Jerseyju, kjer je na počitnicah.

Trumpov predhodnik Barack Obama se v svojih izjavah ni spuščal na raven diktatorja Severne Koreje Kima Jonga Una, ki pogosto grozi ZDA in zaveznicam, še posebej, ko jim uspe skozi Varnostni svet ZN spraviti resolucijo o sankcijah, kot se je zgodilo konec preteklega tedna.

Trump je bil nad soglasnim sprejemom resolucije navdušen, kar je izrazil v svojih tvitih med drugim z napadi na medije, da ne poročajo dovolj o njegovem velikem uspehu v Varnostnem svetu.

Pjongjang se je na resolucijo odzval predvidljivo z novimi grožnjami in kljubovalnostjo, tokrat pa je dobil podoben odgovor od ameriškega predsednika.