urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

Gasper_Grom Svet24.si

Grom jih bo odvajal od nezdravih razvad

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Svet

Trump: Še nobenega predsednika niso tako nepošteno obravnavali kot mene

Deli na:
Trump: Še nobenega predsednika niso tako nepošteno obravnavali kot mene

Foto: Profimedia

Trump, ki je medije označil za sovražnike ameriškega ljudstva, se trenutno ogorčeno bori proti nepooblaščenemu uhajanju informacij v javnost.

Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj v govoru diplomantom akademije obalne straže v New Londonu v zvezni državi Connecticut povedal, da še nobenega predsednika v zgodovini ZDA niso tako nepošteno obravnavali kot njega. Predvsem bi naj to veljalo za medije.

Trump je navdušenim diplomantom, ki so mu po izjavi glasno zaploskali, svetoval, naj sledijo njegovemu primeru in se nikoli ne vdajo ampak "borijo, borijo, borijo". Trump je prepričan, da se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha in da se bo na koncu vse dobro izteklo.

Trump, ki je medije označil za sovražnike ameriškega ljudstva, se trenutno ogorčeno bori proti nepooblaščenemu uhajanju informacij v javnost. Ne razume, zakaj mediji še naprej poročajo o vpletanju Rusije v ameriške volitve in preiskavi morebitnih zvez njegove kampanje z Rusi.

Prav tako ni razumel, zakaj nekdanji direktor FBI James Comey nadaljuje preiskavo, čeprav sam ve, da ni bilo nobenih povezav z Rusi. Demokrati v Washingtonu so prepričani, da je Trump Comeyja odpustil zaradi preiskave. Trump je dejal, da ga je odpustil, ker je vase zagledan nastopač.

Trumpa je pred akademijo obalne straže pričakalo nekaj sto podpornikov, ki so nosili transparente s pozivi naj se lanskoletno demokratsko predsedniško kandidatko Hillary Clinton pošlje v zapor.

Protestnikov proti Trumpu je bilo manj. Opozarjali so na dejstvo, da je Trump med kampanjo trdil, da Clintonova ne zna odgovorno ravnati z državnimi skrivnostmi. Sedaj je sam obtožen, da je izdal zaupne informacije Sergeju Lavrovu, zunanjemu ministru države, ki mu je glede na ugotovitve ameriških obveščevalcev pomagala do volilne zmage proti Clintonovi.