Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump je Clintonovi v obraz zabrusil, da je zoprna ženska

Deli na:
Trump je Clintonovi v obraz zabrusil, da je zoprna ženska

Foto: Getty Images

V Las Vegasu je potekalo tretje in tudi zadnje soočenje med republikanskim predsedniškim kandidatom Donaldom Trupom in demokratsko predsedniško kandidatko Hillary Clinton. Tekmeca nista le debatirala, ampak sta se nekajkrat verbalno spopadla in si namenjala zelo ostre obtožbe. Clintonova je za Trumpa dejala, da bi bil Putinova lutka v Beli hiši, Trump pa jo je označil za zoprno žensko, ki je v žepu bogatih donatorjev dobrodelnega sklada zakoncev Clinton.

Trump je med drugim celo napovedal, da še ne ve, ali bo sprejel morebiten volilni poraz. "Pustil vas bom v negotovosti," je dejal. V zadnjih dneh je dvignil precej prahu z izjavami, da so volitve nameščene in hujskanjem privržencev, naj ne sprejmejo mirno njegovega poraza.

Začelo se je z vlogo vrhovnega sodišča, kjer bo novi predsednik že kmalu po nastopu položaja nastavil vsaj enega novega sodnika. Clintonova je namignila, da bo izbrala nekoga, ki se bo boril za pravice žensk in za pravice LGBT-skupnosti, Trumpu pa je pomembna zaščita 2. amandmaja, pravice do nošenja orožja. Clintinova se je zavzela za regulacijo nošenja orožja in Trumpu očitala, da ga podpira orožarska industrija. In na to sem ponosen, je odvrnil Trump.

Nimamo države, če nimamo meje, in zato bomo postavili zid, vztraja Trump pri svoji najbolj znani obljubi v tej kampanji. Clintonov je očital, da želi odpraviti meje in dejal, da iz Mehike prihaja heroin, ki " zastruplja naše otroke". Nezakoniti priseljenci so tako umorili na tisoče Američanov, je obtožil. Sem proti deportaciji 11 milijonov nedokumentiranih priseljencev, ki imajo štiri milijone otrok, ameriških državljanov, je odgovorila Clintonova, ki je ob tem zbodla Trumpa, da so prav ti nedokumentirani priseljenci gradili njegove nebotičnike. Ti so tudi narejeni iz kitajskega in ne ameriškega jekla, je še izpostavila. Zakaj ni proti uvozu poceni jekla iz Kitajske kaj storila v preteklih desetletjih v Beli hiši in nato kot senatorka, jo je vprašal Trump.

Na vprašanje moderatorja Chrisa Wallacea o razkritju WikiLeaks o njenem nastopu pred bankirji, ko je zagovarjala odprte meje, je Hillary Clinton odgovorila z očitkom, da se WikiLeaks v navezi z Rusijo vmešava v ameriške volitve in pomaga Donaldu Trumpu. Ta bi bil v Beli hiši Putinova lutka, trdi, Trump pa se je branil: "Ne poznam Putina. Ni moj prijatelj." Clintonovi je očital, da jo je Putin skupj z Obamo prinesel naokrog - na Bližnjem vzhodu zdaj postaja Rusija vpliven igralec. Da je podprla napad na Irak in nato umik ameriške vojske iz Iraka, je poudaril in jo obtožil: "Dala nam je Islamsko državo." Na Bližnjem vzhodu so jo premagali Putin, sirski diktator Asad in tudi Iran, pravi Trump, ki je sirske begunce označil za trojanskega konja. Ne bom jih spustil v državo, je odločen. Ne bomo sprejeli nobenega begunca, ki ne bo temeljito preverjen, je na to odgovarila Clintonova.

Trump je zanikal obtožbe o spolnih napadih na ženske, ki so se v zadnjih tednih zgrnili nanj. Nihče ne spoštuje žensk tako kot jaz, trdi, in deveterico žensk, ki ga obtožujejo, označil za lažnivke, ki so si obtožbe izmislile. Morda so celo podkupljene s strani sodelavcev Clintonove, je namignil.

Dvignila bom davke za najbogatejše in tudi za Trumpa, je napovedala Clintonova, ki si je ob tem prislužila opazko tekmeca: "Kako zoprna ženska je." Očita ji, da je že imela priložnost spreminjati davčno zakonodajo, pa tega ni storila, saj bi s tem škodovala svojim bogatim donatorjem z Wall Streeta. Napadel jo je tudi zaradi načina delovanja dobrodelnega sklada zakoncev Clinton, ki ga je označil za kriminalno združbo, ki sprejema denar diktatorskih režimov z bližnjega vzhoda, Katarja in Savdske Arabije, kjer ne spoštujejo žensk in kjer geje mečejo s stavb. "Vrniti bi morala njihov denar," je zahteval od tekmice.