zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump januarja: Bruselj je islamistična "peklenska luknja"

Deli na:
Trump januarja: Bruselj je islamistična "peklenska luknja"

Foto: Getty Images

Ameriški predsedniški kandidat Donald Trump je januarja življenje v belgijski prestolnici primerjal z življenjem v "peklenski luknji" (uporabil je izdaz "hellhole" - ekstremno neprijeten kraj). Po včerajšnjih napadih v Bruslju svari, da je to šele začetek.

Priseljevanje iz islamskih držav je temeljito spremenilo Bruselj, je pred dvema mesecema dejal Trump. Pred dvajsetimi leti je bil lepo mesto, danes je tam kot da bi živel v peklenski luknji, je bil nazoren bogataš. Včeraj je belgijsko prestolnico opisal še kot "mesto katastrofo" in posvaril, da se kaj podobnega ne sme zgoditi v Združenih državah Amerike.

Bruselj je primerjal z "oboroženim taboriščem", o priseljevanju z Bližnjega vzhoda zaradi državljanske vojne v Siriji pa pravi, da bo samo še slabše. "To je šele začetek," svari Trump. "Tem ljudem ne smemo pustiti, da pridejo v našo državo."

Trump pravi, da bi bil za informacije o potencialnih terorističnih napadih pripravljen Salaha Abdeslama izpostaviti simuliranemu utapljanju ali "vodnemu deskanju" ("waterboarding"). Eden od organizatorjev novembrskih terorističnih napadov v Parizu je bil namreč le nekaj dni pred bruseljskimi napadi ujet v Bruslju.