boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump: Islamistične teroriste bomo izbrisali z obličja Zemlje!

Deli na:
Trump: Islamistične teroriste bomo izbrisali z obličja Zemlje!

Novoizvoljeni predsednik ZDA Donald Trump se je v ponedeljek odzval na napade v Berlinu, Ankari in Zürichu, jih označil za teroristična dejanja in poudaril, da mora civilizirani svet spremeniti način razmišljanja.

Umor ruskega veleposlanika Andreja Karlova v Ankari je Trump označil za kršitev vseh pravil civiliziranega sveta, ki je vredna vsesplošne obsodbe. Veleposlanika je ubil 22-letni turški policist z dvema letoma delovnih izkušenj, ki je pri tem kričal, da je Bog velik, da gre za odgovor na Sirijo in posebej mesto Alep.

Rusija v Siriji pomaga režimu predsednika Bašarja al Asada, s katerim je pred dnevi neusmiljeno strla ves odpor upornikov v vzhodnem delu mesta Alep. Preden so ga pokončali kolegi, je morilec v Ankari ranil še dve osebi. Policija je zaprla njegovo mater in sestro, preiskava pa traja.

Do napada je prišlo pred za danes napovedanim srečanjem zunanjih ministrov Irana, Turčije in Rusije. Iran in Rusija podpirata šiitski režim Asada, Turčija je bolj na strani sunitskih upornikov.

Trojček terorističnih napadov je v ponedeljek zaokrožil strelec v Zürichu, ki je vstopil v muslimansko molilnico in začel streljati. Pri tem je ranil tri ljudi. Po napadu je pobegnil, policija pa ga še lovi, kar pomeni, da še ni jasno, kdo je storilec in kakšen je bil njegov motiv.

Trump glede napada v Berlinu, kjer je tovornjak zaoral v množico na božičnem sejmu in pobil 12 ljudi, ne dvomi, za kaj je šlo, in je ob sožalju sorodnikom žrtev dejal, da je šlo za grozljiv teroristični napad na nedolžne.

"Islamska država in drugi islamistični teroristi neprenehoma pobijajo kristjane v njihovih skupnostih kot del svetovne svete vojne in jih bo treba izbrisati z obličja Zemlje, kar bomo storili skupaj s partnerji, ki imajo radi svobodo," je sporočil.