bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump hvali Putina: Sijajna poteza, vedel sem, da je pameten

Deli na:
Trump hvali Putina: Sijajna poteza, vedel sem, da je pameten

Foto: Getty Images

Donald Trump je na twitterju pohvalil Vladimirja Putina, ker se ta Obami ni maščeval zaradi izgona ruskih diplomatov.

Novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump hvali ruskega predsednika Vladimirja Putina. Sijajna poteza, je na Twitterju ocenil Putinovo zavlačevanje s povračilnimi ukrepi zaradi izgona ruskih diplomatov iz ZDA in drugih sankcij, ki jih je zoper Rusijo uvedla administracija aktualnega predsednika Baracka Obame. "Vselej sem vedel, da je pameten," pravi Trump o Putinu.

Obama in ameriške obveščevalne agencije Rusijo krivijo za hekerske vdore v računalniški sistem ameriških demokratov ter poskuse vplivanja na ameriške volitve. Bela hiša je zato med drugim odredila izgon 35 ruskih diplomatov.

Rusija očitke zavrača, na Obamov izgon diplomatov   in sankcije pa se je Putin odzval z nepričakovano umirjenostjo. Rusija se ne bo spustila na ameriško raven "neodgovorne diplomacije", je zavrnil predlog svojega zunanjega ministra Lavrova, naj tudi Rusija izžene 35 ameriških diplomatov. Raje bo počakal, da se v Belo hišo vseli Donald Trump, in z njim skušal popraviti načete odnose med državama, je napovedal Putin.

Trump je še pred izgonom diplomatov dvomil v ugotovitve ameriških obveščevalcev. Izjavil je tudi, da se ne želi ukvarjati s hekersko afero. V četrtek po razglasitvi sankcij je dejal, da je čas, da se "premaknemo naprej k večjim in boljšim stvarem". Pravi tudi, da se bo sestal s šefi obveščevalnih agencij in se dal seznaniti z dejstvi aktualne situacije.