Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump grozi ženskam, ki ga obtožujejo: Po volitvah bom vse tožil!

Deli na:
Trump grozi ženskam, ki ga obtožujejo: Po volitvah bom vse tožil!

Foto: Getty Images

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je ženskam, ki ga obtožujejo spolnega nadlegovanja, zagrozil, da jih bo po predsedniških volitvah 8. novembra tožil.

Trump je v Gettysburgu, prizorišču krvave bitke ameriške državljanske vojne in kraju, kjer je imel ameriški predsednik Abraham Lincoln nekaj mesecev po bitki svoj slavni "Gettysburški nagovor", predstavil svoje načrte za prvih 100 dni v Ovalni pisarni Bele hiše. 

Izgnal bo milijone kriminalcev med nezakonitimi priseljenci in uvedel minimalno dvoletno zaporno kazen za ilegalne migrante, ki se po deportaciji vrnejo v ZDA, je obljubil. Zamrznil bo še zaposlovanje v državni upravi, znebil se bo Obamove zdravstvene reforme in začel pogajanja za nove zunanjetrgovinske dogovore. Trump bi se lotil tudi velikih medijskih konglomeratov, ki so po njegovem krivi za korupcijo, ki razjeda Ameriko.

V govoru se je dotaknil tudi obtožb spolnega nadlegovanja. V zadnjih dveh tednih je Trumpa po objavi posnetka, v katerem se hvali, da ženske brez njihovega privoljenja poljublja in grabi za mednožje, 11 žensk obtožilo nadlegovanja. "Vse te ženske so lagale z namenom, da škodijo moji kandidaturi," je dejal Trump. "Popolna izmišljotina. To se ni zgodilo. Nikoli. Vse te lažnivke čakajo tožbe, ko bo volitev konec."