palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump Frančišku pošilja soprogo Newta Gingricha

Deli na:
Trump Frančišku pošilja soprogo Newta Gingricha

Foto: Profimedia

Trump se je že januarja šalil, da bi lahko poslal Newta ali njegovo soprogo nekam za veleposlanika, ker bi se ga tako lahko znebil.

Ameriški predsednik Donald Trump namerava po poročanju ameriških medijev v Vatikan za veleposlanico poslati soprogo svojega velikega podpornika in nekdanjega predsednika predstavniškega doma ameriškega kongresa Newta Gingricha. Callista Gingrich je njegova tretja soproga.

New York Times poroča, da se je Trump že januarja šalil, da bi lahko poslal Newta ali njegovo soprogo nekam za veleposlanika, ker bi se ga tako lahko znebil. Newt Gingrich Trumpa redno zagovarja po ameriških televizijah, vendar ga včasih tudi blago kritizira, kar predsedniku ni všeč.

Callista Gingrich je Newta spoznala v 90. letih prejšnjega stoletja, ko je delala v kongresu kot sodelavka enega od republikanskih poslancev. Razmerje sta začela leta 1993, ko je bil Newt še vedno poročen z drugo ženo Marianne.



Leta 1999 se je ločil, naslednje leto pa nataknil prstan Callisti, ki ga je sčasoma prepričala, da je presedlal v katoliško vero, potem ko je odrasel kot luteranec, kasneje pa večino življenja molil kot južnjaški baptist.

Callista Gingrich kakšnih posebnih kvalifikacij za veleposlanico nima, vendar pa to v ZDA ni toliko pomembno, kot so pomembne politične zveze s predsednikom ali stranko na oblasti.

Proces preverjanja njene preteklosti, ki ga vodi urad za vladno etiko, traja že precej časa in mediji poročajo, da je Callista Gingrich že zagrozila, da se ne gre več, če ne bo odločitve. Trump naj bi njeno ime za veleposlanico v Vatikanu predlagal, preden se bo 24. maja v Vatikanu srečal s papežem Frančiškom.